Aria Diffuser

Published Feb 14, 21
6 min read

Lavendelolie Kopen

Natuuridentiek zou moeten betekenen dat de chemische samenstelling identiek is aan het natuurlijke product. Anders gezegd: natuuridentiek betekent: synthetisch, maar op chemisch niveau gelijkwaardig aan het natuurlijke product. Bij etherische olie betekent het meestal dat het een synthetisch product is dat qua geur lijkt op het natuurlijke product. Dat is niet hetzelfde.Sommige soorten etherische olie bestaan niet omdat ze niet gemaakt (kunnen) worden. Er is geen etherische olie van appelbloesem, lelietje-van-dalen of jasmijn. Komt u het wel tegen: jasmijn kan een absolue zijn (een ander type natuurlijk extract), maar geen etherische olie. Het kan altijd een parfumolie zijn, maar geen etherische olie.

De prijs kan een aanwijzing zijn. Om een voorbeeld te geven: een kilogram etherische rozenolie uit Bulgarije van redelijk tot goede kwaliteit kost minstens 3500 euro, meestal (veel) meer. Als u een flesje tegenkomt van 10 ml dat minder kost dan 35 euro kan het niet goed zijn. U kunt er dan gerust op zijn dat het geen etherische olie is.

Andersom werkt het helaas niet: er zijn ongetwijfeld handelaren die een parfumolie roos voor 100 euro per 10 ml verkopen als etherische olie, terwijl deze volledig synthetisch is. aroma diffuser kopen. Nog moeilijker is door ruiken leren of de olie echt is of niet (mineralen make up). Een enkele zeer getrainde geurspecialist kan in veel gevallen echt van nep onderscheiden, dit zijn zeldzame en goed betaalde talenten.

Aroma Freedom Technique

Hoe wisten we dat de olie niet echt was? Wat aanwijzingen: 35 euro is een veel te lage prijs voor de aangeboden hoeveelheid bergamotolie komt meestal uit Italië, er zijn een paar andere landen waar het vandaan kan komen, maar India is wel heel ongebruikelijk India heeft de naam veel te knoeien met olie (en absolues) we hadden al de nodige twijfels over het bedrijf dat het ons aanbood (dat is kennis die we in de loop van de tijd opbouwen) de aangegeven houdbaarheid was veel langer dan van echte bergamotolie mag worden verwacht Soms heb je een minder lekker geurende olie die wel echt is - thieves foaming handsoap.

Zo’n olie komt meestal niet onze webshop in, maar verkopen we op een andere manier voor een andere toepassing. De geur van etherische olie kan elke levering wat anders zijn. Een warm of koud groeiseizoen, een ander herkomstgebied of een andere fabrikant (met andere productiemethodes) kunnen zorgen voor een andere geur.

Lavendelolie KopenSavvy Make Up

Dat laatste is overigens ook een reden voor geknoei met olie. Een aantal fabrikanten / groothandels in etherische olie doen simpelweg wat de markt vraag: etherische olie die goedkoper is en die altijd ongeveer hetzelfde ruikt - Raindrop Techniek. Dat laatste is belangrijk voor veel afnemers: het wasmiddel waar lavendelolie inzit moet niet opeens anders gaan ruiken omdat de lavendelolie anders ruikt.

Als je echte olie wil zal je moeten leven met het feit dat de geur, prijs en kwaliteit kunnen wisselen. Wil je een constante lage prijs, constante geur en constante kwaliteit dan zal je bewerkte olie moeten nemen, of beter: over gaan op een synthetische product. Analyses, gaschromatogrammen, certificaten van echtheid, verzekering dat de olie absoluut 100% zuiver natuurlijk zijn, vermelding van de botanische naam op het etiket.

Lavendelolie Kopen

Ook als je een betrouwbare leverancier hebt: deze heeft vaak zelf ook een leverancier, en misschien nog wel een voor je bij de producent bent. Ergens kan een knoeier zitten. Deze kan de analyse of het gaschromatogram aanpassen, daar kom je pas achter als je het over doet. En dan nog: door veroudering kan zo’n analyse uitkomst veranderen in de loop van de tijd.

Het is haast een wapenwedloop: kan de klant een betere analyse maken dan moet je wel echte olie leveren en anders lever je olie waarmee geknoeid is. Een certificaat van echtheid is makkelijk te maken. Het opzoeken van de botanische naam ook. De goede reputatie van een leverancier kan eventueel helpen, maar dit werkt alleen bij een select gezelschap grote fabrikanten.

Savvy Make UpDewdrop Diffuser

Daar zijn er helaas niet veel van. Ook dan is het noodzaak om de documentatie goed te lezen. Daarnaast wordt de vuile was niet vaak buiten gehangen. Zeker, een groter bedrijf dat knoeit raakt een deel van de grotere klanten, die waarde hechten aan echtheid kwijt, maar de kleinere klanten of de klanten die prijs belangrijker vinden dan echtheid blijven (olie massage).

We kunnen niet alle soorten etherische olie grondig laten onderzoeken, dat zou de olie onbetaalbaar maken. Daarom hebben we ons stevig verdiept in de materie zodat we onze leveranciers de juiste vragen kunnen stellen en we in elk geval een deel van de olie waarmee geknoeid is kunnen tegenhouden. young living olie. We weten waar we op moeten letten en doen alleen zaken met etherische olie leveranciers die betrouwbaar zijn.

Seedlings

We kunnen niet uitsluiten dat wij of onze leveranciers of hun leveranciers een enkele keer olie in de handen gedrukt krijgen waarmee is geknoeid - raindrop massage. We zouden het geven van een 100% echtheidsgarantie dan ook oneerlijk vinden. Zelf bewerken we de etherische olie niet, met één uitzondering: sterk voor oxidatie gevoelige etherische olie (met name citrusolie) wordt door ons voorzien van een antioxidant, namelijk 0,1% BHT - vegan make up.

Vegan Make UpDiffuser Bestellen

Bovendien is het meestal noodzakelijk voor de klanten die het product in cosmetica zoals zeep of parfums gebruiken. In dat geval moet de olie meestal voldoen aan de eisen van de IFRA. Waar nodig filtreren we de etherische olie, maar dat doen we zelden. Voor het overige voegen we niets toe aan de olie en verwijderen er niets van (Raindrop Techniek).

De meeste etherische oliën vallen onder de Europese REACH en CLP verordening, wetgeving die onder andere aangeeft hoe gevaarlijke stoffen moeten worden verpakt en geëtiketteerd - bergamot olie. Ze vallen onder deze wetgeving omdat ze bij verkeerd gebruik gevaar kunnen opleveren voor de gebruiker en hun omgeving. We krijgen zo nu en dan de indruk dat een deel van onze klanten het gevaar van natuurlijke producten als etherische olie lager inschat dan dat van synthetische producten.

De wetgeving vereist het gebruik van bepaalde etiketten en verpakkingen. Wij voldoen aan deze eisen. We merken helaas zo nu en dan dat er olie op de markt is die niet goed geëtiketteerd is. Dat maakt de olie uiteraard niet veiliger, sterker nog, omdat u niet weet hoe u er mee om moet gaan is er meer risico op onveilige situaties.

Bergamot Olie

Vegan Make UpLavendelolie

Een olie die goed verpakt is in een flesje zal echt niet spontaan gaan branden, het risico ontstaat vooral bij het gebruik van de olie. Stel bijvoorbeeld dat u de olie morst, dit met een tissue opneemt en dit tissue in een vuilnisbak in de brandende zon weggooit: het is niet ondenkbaar dat de inhoud van de vuilnisbak dan gaat branden.

Als u restanten moet opruimen kunt u gebruikte tissues en dergelijke het beste uitspoelen met water voordat u ze weggooit. Op een enkele uitzondering na is pure etherische olie irriterend voor de huid, of zelfs bijtend. Dit betekent dat gebruik van zuivere etherische olie of olie die onvoldoende verdund is kan leiden tot een branderig gevoel op de huid, rode vlekken en in extreme gevallen zelfs brandwonden.

More from Massage therapie

Navigation

Home

Latest Posts

Holistisch Coach Opleiding

Published Jun 12, 22
6 min read

Opleiding Energetisch Therapeut

Published Jun 05, 22
6 min read

Holistische Arts

Published Jun 05, 22
6 min read