Aroma Freedom Technique

Published Feb 07, 21
5 min read

Ningxia Red

Aroma Diffuser KopenMist Diffuser
Memory Resolution TechniqueAroma Reset

Veel soorten etherische olie kunnen bij inslikken een chemische longontsteking veroorzaken. Hierbij komt er etherische olie in de luchtwegen en kan door de stroperigheid een ontstekingsreactie veroorzaken, een enkele druppel kan al voldoende zijn (thieves cleaner). Dit kan zeer ernstig verlopen, ga in een dergelijk geval altijd naar huisarts of eerste hulp van een ziekenhuis! Enkele etherische oliën zijn giftig of schadelijk bij inslikken.

Verder bevatten sommige soorten etherische olie stoffen die mogelijk of waarschijnlijk op lange termijn schadelijke effecten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan het veroorzaken van kanker, onvruchtbaarheid, schade aan genetisch materiaal en de ongeboren vrucht. Berucht zijn met name etherische oliën met de stof safrool - vegan make up. Hoewel het feitelijke effect waarschijnlijk nihil is is dit lastig in te schatten en is het verstandig deze groep oliën zoveel mogelijk te mijden.

Dan is er tenslotte nog het milieu. Veel soorten etherische olie zijn geëtiketteerd als milieugevaarlijk omdat ze niet goed afbreken in het milieu - mist diffuser. Bij normaal gebruik in kleine hoeveelheden komen er steeds maar kleine hoeveelheden in het milieu, dat kan het milieu wel hebben. Gooi echter geen grote hoeveelheden etherische olie in het riool en zeker niet in een systeem met een septic tank of een andere vorm van biologische afbraak.

Savvy Make Up

Dat bespaart nog geld ook. Moet er wel wat weg dan kunt u dit als particulier inleveren bij de milieudienst van uw gemeente, als bedrijf zult u meestal een contract moeten afsluiten met een verwerkingsbedrijf. Andere milieuvervuiling door etherische olie is minimaal. Zeker, alle geurstoffen, inclusief natuurlijke, dragen een beetje bij aan luchtvervuiling, maar vergeleken met andere bronnen is dat amper het noemen waard.

Aan de positieve kant hebben we staan dat etherische olie hernieuwbaar is: het wordt gemaakt van planten die elk jaar een nieuwe oogst opleveren. Je maakt geen grondstoffen op, zoals bij gebruik van aardolie. Aan de negatieve kant staat om te beginnen het ruimtegebruik. Voor een liter rozenolie is een hectare grond nodig.

Daarnaast, ook bij biologische landbouw komen er tractorkilometers bij, de rozen moeten worden geplukt en verwerkt, het kost erg veel energie om de olie te maken. Hoe lastig het ook is te vergelijken kan je stellen dat veel soorten etherische olie minder milieuvriendelijk zijn dan synthetische tegenhangers, omdat het aanmerkelijk meer energie en chemicaliën kost om ze te maken.

Etherische Lavendelolie

Ons antwoord is dan: ja, maar (aroma reset). Op zich is onze olie prima geschikt voor aromatherapie, omdat het -binnen de genoemde beperkingen die we hebben, zie boven- zuivere etherische oliën zijn en we de botanische herkomst kennen en aangeven. Maar een professionele aromatherapeut heeft soms extra eisen en wensen die we niet altijd kunnen inlossen (biologische make up).

Daarnaast zijn er diverse amateur en professionele aromatherapeuten die onze olie al jaren gebruiken en voor wie onze olie uitstekend geschikt is gebleken.

Waar kan ik goede etherische olie kopen en waar moet ik op letten?Dit is een vraag die ik vaak krijg en die niet zo makkelijk te beantwoorden is. Er is enorm veel aanbod van etherische olie op de markt. En er is een enorm verschil in kwaliteit. En dit is de reden:De markt voor etherische olie is niet gereguleerd, dat betekent dat er geen standaards zijn voor de kwaliteit van etherische olie.

Eterische Olie

Hier lees je daar meer over en ook over het veilig gebruik van etherische olie. Aromatherapie is een veelzijdige therapie met zeer veel toepassingsmogelijkheden. Zoals uitwendig en inwendig gebruik, verspreiding in de ruimte (verdampen, verstuiven, vernevelen). En natuurlijk voor gebruik in je zelfgemaakte huidverzorging- en schoonmaakproducten. Net zo veelzijdig als de aromatherapie zijn ook de merken etherische olie en hun kwaliteit.

En vele zijn helaas niet 100 % puur en worden vaak aangelengd met drager olie of erger nog met syntetische geurolie om de dure etherische olie extracten te verdunnen. Simpel gezegd: als je etherische olie koopt dan krijg je waarvoor je betaald en goedkoop is in dit geval altijd duurkoop.

Als deze plant bespoten is met pesticiden en via de wortels pesticiden uit het water en de aarde heeft opgenomen dan bevinden deze gifstoffen zich in super geconcentreerde vorm in je etherische olie. En die pesticide kan op microscopisch niveau samen met de etherische olie heel makkelijk in jouw cellen doordringen.

Aria Diffuser

Dit geldt trouwens ook voor alle andere plantaardige olie die je gebruikt om je eigen producten te maken, zoals sheaboter, kokosolie, amandelolie etc. Regelmatig krijg ik de vraag of een bepaald merk etherische olie goed is. Nu ken ik veel merken etherische olie maar natuurlijk lang niet alle want er zijn er zoveel op de markt.

Het is heel moeilijk om betrouwbare destilleerderijen te vinden die goede etherische olie leveren. Omdat een aantal componenten in etherische olie niet te meten zijn is het belangrijk om een vertrouwensband met de leverancier te hebben - emotionele blokkades. Het gaat hier om etherische olie van planten die niet botanisch gewaarborgd zijn, industrieel gekweekt en verwerkt.Op aromatherapeutisch gebied kan je hier niets mee aanvangen en eigenlijk zijn ze ook voor huidverzorging niet geschikt omdat je met dit soort etherische olie ook de chemische stoffen in je lichaam brengt. Het beste laat je deze etherische olie volledig links liggen. De meeste etherische olie die in de discountwinkels en drogisterijketens wordt aangeboden hebben deze kwaliteit.

Young Living Olie

Ylang YlangDewdrop Diffuser

Ze zijn niet altijd van botanisch gewaarborgde planten (soms worden verschillende soorten omgewisseld). De destillatie is meestal niet optimaal: te korte tijd, te hoge temperatuur en te hoge druk (ningxia red prijs). Ze worden bewerkt maar niet vermengd met andere soorten olie. Het gebruik van deze etherische olie voor je huidverzorgingsproducten en therapeutische behandelingen is eventueel mogelijk, maar niet optimaal.

Ze worden gewonnen uit biologisch gekweekte planten en bij voorkeur uit biologische wildpluk. Je weet duidelijk de botanische soort, gebruikt plantendeel, teeltwijze, en het belangrijkste: het chemotype. thieves cleaner. Op aromatherapeutisch vlak zijn dit de enige etherische oliën die gebruikt kunnen worden met optimaal resultaat. En ook voor huidverzorging en verneveling is dit de beste keus.

Eerst een aantal basisregels, die je goed in de gaten moet houden en waardoor je al een goede indruk krijgt van een etherische olie!Allereerst moet de olie verkocht worden in donkerbruine of blauwe glazen flesjes om de olie te beschermen tegen UV licht. Op het etiket moet ook altijd de latijnse naam en eventueel het chemotype (zie hieronder) vermeld zijn.

More from Massage matras

Navigation

Home

Latest Posts

Holistisch Coach Opleiding

Published Jun 12, 22
6 min read

Opleiding Energetisch Therapeut

Published Jun 05, 22
6 min read

Holistische Arts

Published Jun 05, 22
6 min read